Лунни дни (денонощия)

Лунен ден е периодът, за който Луната прави една пълна обиколка около Слънцето, и това е и периодът, в който Луната прави една пълна обиколка около Земята, т.е. времето, което преминава от изгрев до изгрев на Луната. Лунните денонощия са различни по продължителността си – от няколко минути до над 24 часа.
Всеки лунен ден започва с изгрева на луната. Изключение правят първите лунни денонощия, които започват в часа на новолунието, а този час не съвпада с часа на изгрева, и завършват след новолунието, в момента най-близък до изгрева на Луната. Затова първите лунни денонощия могат да бъдат много кратки.
Всеки месец, лунните дни са различни по брой – 29 или 30. Тридесетото лунно денонощие също може да бъде кратко, тъй като то не завършва с най-близкия изгрев на Луната, а в момента на новолунието, което може да се случи във времето между два лунни изгрева. Продължителността на всички останали лунни денонощия е приблизително еднаква.

1. Ден за творческо мислене, за самоанализ, за поставяне на собствени цели и планове, които ще зададат посоката на следващия лунен цикъл. Всяка идея или мисъл през този ден има потенциала да стане реалност.

2. Ден, за проява на щедрост към другите и себе си. Избягвайте злобата, проверете до колко можете да разчитате на приятелите си. Благоприятен период за началото на нов учебен процес, както и за началото на диета и режим за спортуване.

3. Първият ден, когато започваме да реализираме плановете си от новолунието; изобилие от енергия и устременост. Ден за отстояване на интересите ни. Ден за работа с биополе.

 

4. Ден за вглъбяване и размисъл. Ден, в който може да се наложи да направим избор. Препоръчително е добре да обмислим решението си, и да го вземем в спокойна среда. Да не се работи с колектив.

5. Ден на нарастваща енергия, благоприятен за постигането на целите ни, както и за лесното и цялостно усвояване на всичко, което поемаме. Концентрирайте се и бъдете делови.

6. Ден за гадаене. Свържете се с вашите оракули. Ден на състраданието и любовта. Щастлив ден, в който нещата се случват безпрепятствено, може би защото интуицията ни е по-изострена от друг път.

7. Ден на вербалната магия. Провокативен ден, в който произнесената дума има особена сила и всичко, което кажем или пожелаем, може да стане реалност, за добро или зло… Ден за четене на мантри.

8. Ден за прошка и трансформация. Ден на вътрешния огън, който прочиства и ни показва простите, но важни неща от живота.

9. Ден на илюзии и измами. Напрегнат ден, в който има опасност да бъдем излъгани. Това от части се дължи и на склонността ни днес да виждаме нещата в „розово”.

10. Ден за медитация над кармичните закономерности. Ден за почивка и релаксация, за връзка със семейството, с корените, и с Извора.

11. Най-силният – от енергийна гледна точка – лунен ден в целия Лунен цикъл. Препоръчително е внимателно да обмислим за какво ще използваме силите си. Избягвайте пренатоварването и агресивни и силови действия.

12. Ден за ритуали с мълчана вода. Одухотворен ден, в който сме по-добри и отдадени на всеобщото благо. Това, което сега дадем от себе си, ще ни се върне многократно. Ден, в който молитвите се чуват.

13. Ден на раздвижване, в който новото идва, за да заеме мястото на старото. Ден за обновяване, възстановяване, за събиране и обменяне на информация, за срещи и контакти. Сега е времето да обърнем внимание на нещата, които продължават да се завръщат от миналото ни. Добре е да се пече хляб.

14. Ден за началото на важни дела. Всичко, което стартираме днес, ще има успех. Ден за гадене и ясновидство.

15. Ден на земните изкушения. Препоръчително е да упражним самообладание и контрол върху мислите и действията си, да бъдем предпазливи и благоразумни. Ден за въздържание. Сънищата на този ден се сбъдват.

16. Ден на хармонията, баланса, спокойствието и мира. Ден за умереност и пости. Подходящо е за физически упражнения, които релаксират от стреса.

17. Ден на вътрешната свобода, радостта от това, което сме и празнуването на живота. Ден за танцуване, пеене, веселие, любов и връзки.

18. Ден, в който външната среда отразява нашия вътрешен аз – емоциите, мислите, настроенията ни – и ни дава яснота за взаимодействията ни с околните, както и за това как изглеждаме в техните очи. Ден без суетност и егоизъм.

19. Благоприятен ден за прочистване на тялото и духа. Денят е свързан и с потенциала и творчеството, които притежаваме. Ден за анализ и покаяние. Добре е да се пали огън или свещи.

20. Ден за прозрение и духовна трансформация, за медитиране върху личните ни цели и смисъл на съществуване. Добре е да останем фокусирани върху най-важната си задача, да вземем важно решение и да действаме.

21. Динамичен, творчески ден, подходящ за поставянето на ново начало, поемане на риск и постигане на триумф; изострена интуиция, духовни прозрения и подобряване на взаимоотношенията. Ден за групова дейност и сътрудничество. За започване на нова работа или за начало на пътешествие.

22. Ден на познанието и мъдростта. Подходящ за обмяна на информация, четене, изследване на стари свещени книги. Проблемите сега могат да се разрешат с помощта на интелекта. Ден за медитация, астрологична работа, преподаване на знание.

23. Напрегнат ден, в който е възможно да бъдем поставени пред изпитание. Важно е да запазим самообладание и да се въздържаме от крайности. Ден за пост и въздържание. Подходящо е домът да се окади и пречисти.

24. Ден на Мъжкото начало, подходящ за поставянето на основите на нов проект. Също и за строеж на нова къща.

25. Ден за оттегляне, пасивност, почивка и фокус върху вътрешното ни аз. Сега можем да приключим нещо, започнато отпреди. Препоръчително е да забавим темпото и да се вслушаме във вътрешния си глас. Ден за лечебно гладуване.

26. Опасен, критичен ден, в който е най-добре да се оттеглим от светската суета, да пестим думите си и да се погрижим за най-належащите си рутинни задачи. Да не се бърза в нищо.

27. Ден за молитва, медитация, изследване на въпроси и търсене на отговори. Може да получим неочаквани прозрения.

28. Ден за съзерцание, ясновидство и гадаене, а също и за работа с чакрите. Ден, в който имаме по-ясен поглед върху целите на живота си. Прозренията могат да пристигнат в съня ни, или в медитативно състояние. Подходящ ден за омиротворяване и прочистване. Може да се направи плодова диета.

29. Ден на спад и загуба на енергия. Не се препоръчва да се захващаме с важни неща или с такива, които изискват усилия. Да не се планира нищо. Подходящ ден за приключване и сбогуване с неща и хора. Запалете свещи, окадете.

30. Ден за завършване и равносметка на месеца. Цикълът се затваря. Периодът е подходящ за почистване на дома, тялото и душата, да се отдадем на позитивни мисли и емоции, да помедитираме върху любовта и хубавите неща от живота. Внесете талисман в дома си.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.