Кажи ми как медитираш

За кого е този семинар

Семинарът е подходящ за хора, които правят своите първи стъпки в медитацията, както и за тези, които искат да задълбочат уменията си и да разширят обхвата на медитативната си практика.

Не е задължително да имате опит в медитацията, достатъчно е да имате желание да прилагате този незаменим инструмент в ежедневието си и да се наслаждавате на предимствата от практическото му приложение както в личния така и в обществения живот.

Защо да участвам

Чрез практиките в семинара можем:

Да се научим да релаксираме тялото и ума;
Да достигаме медитативно състояние, чрез разнообразие от техники;
Да подобряваме паметта, фокусирането и концентрацията си;
Да редуцираме стреса;
Да подобрим здравословното си състояние;
Да повишим интуицията, самосъзнанието и самочувствието си;
Да се свързваме с по-дълбоките нива на нашата същност;
Да откриваме за себе си как и с кои методи най-добре работи нашата индивидуална същност и да прилагаме тези от тях, които наистина ни допадат;
Да развием активността на лявата /творческата/ мозъчна половина и да създадем по-креативен и по-цялостен подход към реалността;
Да работим върху взаимоотношенията си с близки и колеги;
Да въздействаме пряко върху обкръжаващата ни среда.

Какви са методите на този семинар

Всеки един от методите е изпробван на практика от преподавателя в продължение на години работа както с групи, така и индивидуално и е доказал ефективността си в медитацията.

Използват се техники на релаксацията, концентрацията и визуализацията, като се ангажира естествената активност на мисловната енергия с атрактивни за рационалната мисъл образи.
Тези техники „улавят” енергията на рационалната мисъл и я свързват с тази на тялото, като по този начин се постига лек и естествен преход към по-дълбоки нива на ума и медитативно състояние.

Комплекса от визуализации надгражда постепенно фокуса към собствените ни енергийни центрове, като не позволява на ума да се разсейва с мисли и го кара да се свързва все по-устойчиво с енергията на собствените ни чакри.

Този подход гарантирано улеснява концентрацията и подобрява ефективността на медитативния процес, дори когато нямаме зад гърба си голяма практика.

Уникалното в семинара

Използват се методи за свързване с вибрациите на цветовете и на четирите елемента, които отговарят на съответните чакри, с ин-ян енергиите, присъщи на всяко същество, както и със слънчево-лунните цикли, които управляват естествените процеси в природата.

Прилагат се спектралните цветове, чиито вибрации имат своя еквивалент за всяка от чакрите, за да се активират и балансират енергийните центрове на тялото.

Практически ползи от семинара

Дава уникални пътища за собствена медитативна практика чрез разнообразие от техники;
Възможност да трансформираме или адаптираме техниките според нуждите на нашата енергетика и нашите предпочитания;
Възможност да поддържаме енергийния си баланс, вътрешното равновесие и цялостност;
Да оставаме свързани с вътрешния си център, интуицията и знаещата част от нас;
Да намерим и утвърдим нашия индивидуален начин да проявяваме себе си в света чрез посланията, които ни носят по-дълбоките нива на нашата същност;
Да се наслаждаваме на по-пълноценен и щастлив живот.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.