Благовещение или Благовец - 25 март

 
Според българската народна традиция пролетта идва на Благовец. Цялата природа се събужда от зимния сън. Каквото е времето на Благовец, такова ще е през цялата година. Южният вятър вещае добро плодородие. Копаят се лехи и се садят цветя. Присаждат се плодните дръвчета, за да са благи. Водата става лековита. Днес е благ ден и дори раните не болят.
 
Сребърна или златна пара трябва да има човек в джоба, ако го закука кукувица. Земята дава своите тайни знаци за скритите в нея съкровища. Ако днес чуете лястовица да чурулика, Бог ви дава знак към светлината.
В човешкия свят прекрачват самодивите и донасят част от магическата си същност.
 
Пролазването на змиите е лековито и днес те не хапят. Знахари ловят змии за своите целебни билета. Против лоши очи, на връв или коланче се прави възел, който стои завързан през цялата година за защита.
На трапезата трябва да има риба, блага пита с мед и супа от лапад или прясна коприва.
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.