Новолуние в Козирог и Водолей

Новолунието настъпва на 15 януари в 09:11 ч. в знака Козирог.
Луната навлиза във Водолей в 19:16 ч. на 15 януари.

Елемент: Земя, Въздух

Най-мощният новолунен период /24 часа след момента на Новолунието/ е под влиянието на два знака този път – Козирог и Водолей.

Подходящо е за лично израстване, нови начинания, стартиране на проекти и започване на всичко, което изисква енергията на импулса на създаването. Практикувайте медитация чрез визуализация или дзен-медитация за пребиваване в момента и концентрация.

Ако имате цели свързани с бизнеса, договарянето, управлението на организации и структури, и въобще обществения живот, както и академични проекти в областта на икономиката, политиката или философията – то знакът на Козирога ще ви даде необходимата сила, за да успеете в тези начинания. Поставили сте си лични цели за постижения в професията, точността, рационалността и организираността ви; искате да поработите върху дисциплинираността си, стабилността и зрелостта на емоциите или умението да планирате нещата – използвайте времето между 09.11 ч. и 19.16 ч. на 15 януари.

Елементът е Земя. Активна е коренна чакра.

Цветовете на периода са кафяво, зелено, тъмно синьо.

Ако пък сте се насочили към нови дейности в областта на технологиите и телекомуникациите, научния прогрес, интелекта или духовните практики, както и всякаква работа свързана с нови идеи, идеали и хора – Водолеят ще ви помогне в това. Сега е моментът да си поставите идеалистични цели, да покорите интригуващи и далечни хоризонти, да развиете интуицията си. Използвайте времето между 19.16 ч. на 15 януари до 09.11 ч. на 16 януари.

Елементът е Въздух. Активна е чакрата на третото око и теменна чакра.

Цветовете на периода са във всички оттенъци на синьото.

По време на новолуние можете да направите лек хранителен режим, тъй като тялото е склонно да се изчиства само от токсините и да регенерира тъканите. Ако сте започнали диета при Тъмна луна, можете да я продължите до 24 часа след момента на Новолунието – това ефективно ще ви освободи от всякакви излишъци. Избягвайте мазнините.

Костите, ставите и кожата все още са чувствителни /докато луната е в знака на Козирога/.

С навлизането на луната във Водолей, обърнете внимание на прасците. Не натоварвайте краката, има опасност от схващане на прасците и от разширени вени.

Направете си ритуали за ново начало. Използвайте опушен кварц, планински кристал, аквамарин или прозрачен аметист, за да ги заредите с енергията на вашите желания, които искате да започнете сега. Ще ги видите реализирани до следващото новолуние, ако сте се доверили на силната енергия на растежа на луната.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

Форма за контакти

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите и изявява вашата енергийна същност.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.