Преимуществата на медитацията са безспорни
и доказани в различни научни изследвания. Дори спорадичната медитация, да не говорим за регулярната, може да донесе мигновено облекчение и дългосрочно решение на редица физически, емоционални, ментални и духовни предизвикателства в съвременния ни живот. Чрез релаксиране на ума и тялото, медитиращият постига дълбоки нива на вътрешно спокойствие и проникновеност, като едновременно с това става по-чувствителен и осъзнат за реалността.

Има много съществени ползи
от регулярното практикуване на медитация - като подобряване на паметта, фокусирането и концентрацията, редуциране на стреса, повишаване на интуицията, самосъзнанието и самочувствието и други свързани с тях предимства на практическото им приложение. 
Медитацията може да повлияе благотворно както личния, така и професионалния ни живот, предоставяйки един универсален инструмент за изключително индивидуално приложение, според опита, нагласите и мирогледа ни, който да ни свърже с автентичната ни вътрешна мъдрост.

1.Редовното медитиране доказано повлиява
в положителна степен множество здравословни състояния, включително сърдечни заболявания, висок холестерол, високо кръвно налягане, висока кръвна захар, безсъние, хронични заболявания, онкологични заболявания, болести на храносмилателната, имунната и нервната системи и др. 
Например, медитацията понижава нивата на кръвното налягане до нива сходни с тези след прием на лекарства при хора с високо кръвно налягане. Медитацията подобрява кръвообращението при начинаещи с 30% и при напреднали с около 65%. 

2.Тя е ефективно средство за облекчаване на болката.
Способства изключително успешно за справяне с безсъние и за пълна релаксация на нервната система. Намалява наполовина или повече симптомите при страдащи от хронична болка, гняв, депресия, диабет и стрес.

3.Медитацията подобрява умственото здраве
, вниманието, концентрацията, работните ни навици и продуктивността. Подобрява функциите на мозъка като запаметяване и вземане на решения. Повишава скоростта на концентрацията, по-добре отколкото простото наспиване, например. Засилва мотивацията и увереността. Може да е от полза при решаване на конфликти и дори в бизнес решенията.

4.Развива активността на лявата /творческата/ мозъчна половин
а и съответно създава по-креативен и по-цялостен подход към реалността, повече ентусиазъм, по-релаксирани възприятия към окръжаващата среда и като цяло повече усещане за щастие.

5.Медитиращите забелязват повече
и по-детайлно света около себе си, но реагират по-спокойно, отколкото не-медитиращите, на емоционални стимули. Медитацията редуцира хроничната депресия, тревожността, както и умората. Намалява стреса и безпокойството.

6.Помага за прекратяване на зависимости
– било то към вещества, алкохол или храна. Също така води до дълбоки прозрения за същността ни и може да повлияе върху решението ни за осъзнато прекратяване на различни емоционални пристрастявания към хора и взаимоотношения. Освобождава от страхове и натрапчиви импулси.

7.Медитацията забавя стареенето
, кара ни да изглеждаме и да се чувстваме по-млади и е незаменим механизъм за пълноценен живот.

Искате да практикувате медитация сега - можете да погледнете възможностите тук.

Езотеричен магазин

Магическа палитра

7025_103760142967869_100000016518986_104992_2304075_n.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak96809').innerHTML += ''+addy_text96809+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©