Пълнолунието настъпва на 16.09.2016 в 22:05  часа. Луната е в знака Риби.
Елемент Вода.

Днес сте склонни към свръхчувствителност и преекспониране на преживяванията. Емоционално могат да ви докоснат чужди болки и страдания. Пълнолунието в Риби  предразполага към състрадание и грижа. Внимавайте да не изпаднете в крайности - да търсите сами проблемите, за да ги решавате, или да се вживеете в ролята на жертва, за да привлечете нечие внимание. Грубостите и твърде реалистичните неща ще ви натоварват и ще търсите успокоение и усамотение сред природата. Ще ви се иска да не носите отговорност за нищо и нещата просто да се случват, без да ви обезпокояват.

 

Може да ви споходят прозрения и изведнъж да разберете, чисто интуитивно, истината за някой или нещо. Дори да не сте интуитивен тип, днес можете да разчитате на това, което долавяте у другите около вас и на необичайната ви сензитивност. Денят носи усещане за отпуснатост, меланхолия, мечтателност, въображение, фантазия и идеализъм. Може да почувствате несигурност или неяснота. Не е подходящо за анализи и рационални преценки. Ако днес ви се струва, че не ви разбират, не се притеснявайте - това ще отмине когато луната навлезе в Овен.Може да се отдадете на изкуство, което изисква самота и вглъбяване  - пълнолунието в Риби ще освети вашите творби с мистична светлина и ще ги направи да изглеждат красиви и въздействащи. Ден, в който илюзиите стават почти реалност и може да им повярвате. Пълнолунието в Риби е подходящо за хипноза, авто-хипноза и терапии, които изискват откъсване от реалността. Подходящо е също за спиритични сеанси и изпълнение на магически ритуали. 

Днес не избирайте партньор за връзка, както и не се доверявайте на прекалената романтика в личните отношения, освен ако връзката ви не е изпитана във времето. Можете заедно с половинката си да се наслаждавате на вечеря на свещи, поезия, нежна музика или романтичен филм, можете заедно да помечтаете как ще изградите един по-добър свят, но не взимайте кардинални решения.

По своето качество дните на периода са влажно-студени. Цветовете са синкаво-бял, виолетов, пурпурен, индиго. Характерни за деня са чувството на спокойствие, търпение и грижа. Но също така и меланхолия, отнесеност и прекалено взиране в илюзиите на света. За да балансирате тези ефекти, използвайте цветовете на пълнолунието в Риби в дрехите си, интериора или вещите от бита, а също и при цветни визуализации и работа с чакрите.

Чувствителни са стъпалата. Възможни са отоци, задържане на вода в тялото, лимфен застой.  Можете да си направите масаж на ходилата, да отстраните мазоли или да подхраните кожата в тази зона. Ако страдате от ревматизъм, той може да се влоши поради високата влажност. Избягвайте алкохола и транквилантите - днес те имат много по-силно влияние върху организма отколкото в други периоди. Засилено е също въздействието и на веществата в храните и медикаментите.

Използвайте енергията на пълнолунието в Риби за завършване на вече започнали проекти или дейности в областта на изкуствата, меценатството, социалните каузи за подкрепа на различни маргинални групи, благотворителните инициативи, хипнотичните и магични сеанси, окултизма и езотериката.

Активни са коренна и теменна чакри. Подходящи са медитации за засилване на психическите и магическите умения, за прозрения и работа върху чувствителността в „трудни" за вас сфери, за лекуване на „стари рани", за освобождаване от негативни емоции, физическо и духовно пречистване, както и за работа върху разбирането на отношението помагам-имам нужда да ми помогнат; много подходящо е също за шамански пътешествия и добиване на духовно познание.

Можете да ползвате символи на елемента Вода, за да засилите ефекта на медитацията или да подкрепите работата върху ваши проекти - да стоите близо до естествени водоизточници или да слушате „водни звуци" на запис; да си вземете вана, в която сте накиснали билкови торбички с растения, които се управляват от елемента Вода, като: ябълков цвят, маточина, лайка, евкалипт, перуника, жасмин, лимон, сладък корен, градинска мента, мащерка; или да си направите парна баня за отмиване на физически и емоционални наслоявания. Може да си приготвите и чай за ясни сънища от: лайка, жасмин, малина, череша, хибискус или благовония за медитативни пътешествия от: лотос, сандалово дърво, ванилия, теменужка.

Елементът Вода и енергията на пълнолунието в Риби ще ви помогне да:

  • Осъзнаете силата на чувствата си;
  • Осветлите причините за вашите чувства и емоции;
  • Се освободите от страхове и негативизъм;
  • Се освободите от отрицателни енергии;
  • Се пречистите физически и духовно;
  • Засилите интуицията си;
  • Да използвате интроспекцията за дълбоко себепознание;
  • Да запомните вашите сънища и да разбирате посланията им;
  • Да медитирате и се свързвате с фините нива, за да постигнете вътрешно проникновение и лекуващо равновесие.


Езотеричен магазин

Магическа палитра

medar.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak73567').innerHTML += ''+addy_text73567+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©