Новолунието настъпва на 17.01.2018 в 4:17 ч. в знака Козирог.
Елемент: Земя. 


Днес е възможно засилено колебание между проявленията на нашата светла и тъмна страна, между взимане на едно или друго решение, притиснати от собственото ни чувство за отговорност, за правилност и зрялост на избора, както и от желанието за сигурност. Козирогът неизменно задава въпроси свързани с нашите лични граници - кой и доколко допускаме в нашето лично пространство, можем ли да казваме "не" и кога прекалените вмешателства застрашават нашата автономност и чувство за автентичност.


Новолунието в Козирог носи силна земна енергия, която понякога е бавна и причинява множество безпокойства; изкарва наяве дълбоки страхове, огорчения и сенки, касаещи нашето екзистенциално съществуване, дръпва струните на сигурността ни на много нива; задава въпроси  за личната отговорност към това как протича животът ни, как напредва нашето човешко развитие, доколко сме гъвкави и доколко допускаме обновяване и промени във възгледите си, в личната ни философия, в мирогледа и цялостното ни възприятие за света. Но същевременно ни дава сила да разбираме по-добре себе си като човешко проявление, да виждаме по-ясно кармичните си обвързаности, да приемаме и облагородяваме плодовете на труда си.

Козирогът ни свързва с архетипите на предците, с традициите на рода ни, с дълбоко вкоренените модели на фамилията, както и с вътрешните енергии на майката и бащата в нас. Това може да бъде труден период, тъй като изисква осъзнато отношение, разбиране и поемане на лична отговорност към нашето място в линията на поколенията, особено ако търсим промяна. Новолунието е подходящо за трансформиране на стари отживели модели - както наследените от родителите, така и кармични, проявяващи се в нашите взаимоотношения с близките ни хора. Енергията на новолунието, както и емоциите и чувствата, които ни обземат, ще ни помогнат да видим нещата в дълбочина, да се почувстваме по-уверени и сигурни в този процес, както и по-дисциплинирани, за да го завършим успешно. Аскетизмът и аналитичността, присъщи на Козирога, може да ни бъдат подкрепа в трудни моменти, когато сме склонни да се откажем от започнатото.


Днес се усеща влиянието на силна мъжка енергия, включително и на сексуална такава, към която е добре да сме по-осъзнати и да балансираме с възприемчивостта на женската страна във всеки от нас. Новолунието в Козирог ще ни помогне да се доверим на себе си, на вътрешния си авторитет и сила, както и да разбираме по-добре собствената си власт - независимо дали е насочена към външния свят или вътрешните ни състояния.

Активни са коренна и теменна чакри. Подходящи са медитации с лице на север и визуализации свързани със Земята. Подходящо време за целеполагане в дългосрочен план. Можете да ползвате като енергийни помощници минерали с тъмен, кафяв, черен или сив цвят - като опушен кварц, турмалин, яспис, хематит, оникс, черен нефрит. В здравословен аспект чувствителни са костите, ставите, прешлените, зъбите, а също и кожата. Проблемите с кожата често са символ на нарушени лични граници, нарушени повече от допустимото, за да действаме като здрави индивиди.   
Подходящо е за работа върху личното израстване, гъвкавостта, прилагането на нови подходи, уменията за определяне и постигане на дългосрочни цели, стратегическо планиране, самоувереност и постигане на лични успехи, взимане на зрели решения, самодисциплина, професионална реализация, имидж, постоянство в полагането на усилия и труд.

Новолунието в Козирог ще ви помогне да постигнете цели свързани с бизнеса, договарянето, управлението на организации и структури, делегирането на отговорност, работа с властимащи лица, както и академични проекти в областта на икономиката, политиката или философията.


Езотеричен магазин

Магическа палитра

phpthumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak22380').innerHTML += ''+addy_text22380+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©