Новолунието настъпва на 29.04.2014 в 9:14 ч.,

Слънчево затъмнение.

Луната е в знака Телец. Елемент Земя.

Днес инициативите и новите начинания ще имат малко по-муден, по-стабилен, задълбочен и материален характер. Поради слънчевото затъмнение е възможно рационалните желания да отстъпят пред интуитивните и несъзнателните. И това може да създаде вътрешно напрежение заради противоречивостта на влиянието.

Ако използвате силите на самото новолуние в Телец, може да си помогнете в реализацията на нови идеи свързани с дома и бита, с неговата функционалност, удобство и лукс. Може да помислите за ново обзавеждане или подновяване на кухненския или градинския инвентар. Всички дейности свързани с готварство и грижа за прехраната, уюта и сигурността на близките ви ще се увенчаят с успех. Подходящо е за започване на инициативи, които изискват отговорност, устойчивост, търпение и упоритост; такива които ще имат по-бавен и по-дълъг цикъл на развитие и трябва да устоят на превратностите на времето.

Ако днес зациклите в някакъв спор или се чувствате стагнирани - изчакайте до следващия ден (след 23:55 ч. на 30.04.2014) - тогава потокът от разнообразие и лекота в смяната на гледните точки на Близнаци ще ви даде енергия да преодолеете препятствията на по-бавното и консервативно излъчване на Телеца. Внимавайте обаче с повърхностните действия, те могат да ви подведат, скривайки от погледа сърцевината на нещата. Ако търсите основи, стратегия, реализъм и стабилни позиции, то започнете още от днес, когато енергията е подходяща за това.

Като цяло денят на новолунието е позитивен и жизнерадостен, носи чувство на сигурност, традиционност, задълбоченост, а също и на чувственост, физически и душевен комфорт. Сега е времето за наслада от простите удоволствия на живота, както и за изразяване на благодарност, удовлетворение и признателност към естествените хармонични жизнени сили на природата, която се грижи за нашето благоденствие. Но тъй като това новолуние е придружено и от слънчево затъмнение, много е вероятно то да акцентира и/или  промени мисловните ни конструкти, свързани с темите на Телеца, а също и да предизвика съдбовни ситуации, да постави нови задачи или дори нов житейски цикъл, които са кармични по отношение на дома, сигурността, стабилността, притежанията или физиката.

Докато луната е в Телец, качеството на деня е студено, земно, статично, свързано с реалността. Чувството за хлад е засилено. Цветът е наситено син. Активна е гърлена чакра. Чувствителни са щитовидната жлеза, гърлото, сливиците, челюстта, ларинкса, ушите, врата и раменете. Пазете се от простуда на гърлото и схващане на врата, има опасност от пресипване на гласа и болки в ушите. Лек масаж на тила и раменете е много благотворен днес. Избягвайте всякакви интервенции в тези области обаче, освен ако не са спешни. Също избягвайте операции на сливиците в дни на Телеца и Овена. Ако имате проблем с гърлото - билковите чайове днес са особено лековити - сварете си отвара от резене, черен бъз, лайка, мента, иглика или градински чай. При възпаление на ушите - капнете няколко топли капки масло от жълт кантарион и наложете топъл компрес с лайка външно. При проблеми с щитовидната жлеза, можете да пиете чай от коприва (при намаляваща луна, т.е. дните преди новолунието, които също са в Телец), или по една чаша дневно отвара от мокреш (при нарастваща луна).

 

Мъдростта на елемента Земя се изразява в практичност, търпение, подреденост, приложно знание, преподаване, знание от символите, ритуали, церемонии за придобиване на мъдрост, използване на магия за ежедневни дела, физически труд, управление на пари и притежания. Посоката, с която се свързва Земята е Север. Подходящи са медитации, които се изпълняват с лице на север и включват заземяване за баланс, зареждане или пречистване. Можете да използвате скъпоценни камъни с кафяв, матов, черен, зелен или тъмносин цвят - опушен кварц, черен турмалин, оникс, обсидиан, авантюрин, малахит, диоптаз, червено-кафяв яспис, а също и глина, купа с чернозем, речни камъни, сол или желязо.


По новолуние в Телец можете да направите успешен ритуал за сбъдване на желания, свързани с материалната страна на живота, както и с волята, устойчивостта и реализма. Вземете семена от любимо цвете или растение, или малко растение за разсад и го засадете. Докато го засаждате му пожелайте да ви помогне в реализацията на вашите намерения. Всеки път когато поливате растението визуализирайте вашето желание.

Можете също да нарисувате символи, руни или талисмани върху естествени плоски камъни. Докато рисувате визуализирайте и изпращайте своята енергия към камъка. След като изсъхне носете камъка (ако е малък) със себе си или го сложете в спалнята си, където ще е постоянно пред погледа ви.

Новолунието в Телец ще ви помогне да напредвате стъпка по стъпка без да изгубите целта от обсег.

 

Езотеричен магазин

Магическа палитра

pouch_landscape1_op_760x570.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak59635').innerHTML += ''+addy_text59635+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©