Пълнолунието настъпва на 9.07.2017 в 7:06 ч., Луната е в знака Козирог. Елемент Земя. 

Днес ще чувствате силен импулс за действие, работа, изработване на стратегии и слагане на нещата в обмислен ред. Пълнолунието в Козирог е отлично за целеполагане в дългосрочен аспект. Ще търсите резултати от нещата, които правите. Ще бъдете сдържани, резервирани, дисциплинирани и изпълнителни, но също и премерено предприемчиви, следвайки вашата стратегия. Дори тези, на които им е чужда дисциплината, ще оценят колко ефективна може да бъде тя понякога в ежедневието ни. 

Днес можете да постигнете невъобразими цели, ако са в името на хората, които обичате. Няма да предпочетете да изказвате словоизлиятелно вашите чувства, но затова пък можете на практика да покажете чрез действена подкрепа любовта си, например като се включите в дейности на вашата половинка, в които тя/той имат нужда от стабилност, организираност и продуктивност.

Може да се засили чувствителността ви към понятия като добро-зло, бяло-черно, както и към социалните класи и различия в обществото. Ден, в който понятието истина ще бъде поставено за дефиниция от различни ракурси.

Ще разчитате предимно на себе си. Емоциите са табу по време на пълнолуние в Козирог. Ще предпочетете да не се отдавате на силни чувства, а просто да работите или да се захванете с практически планове, за да избегнете мислите за емоционалните си преживявания. Единственото чувство, което може да ви измъчва днес е дали ще се справите перфектно със задачите си и дали ще постигнете набелязания резултат. Може да ви навестяват страхове, свързани с финансовото благополучие и устойчивост.
Днес всичко ще има много ясни измерители и въображението, двусмислията или относителността ще бъдат отхвърляни. Затова пък компетенцията, експертизата и опита ще бъдат високо оценени. Изключително подходящо време за подписване на договори и за реализиране на мащабни бизнес сделки. Няма да ви убегне никакъв детайл и нещата ще бъдат огледани от всички страни, както от вас, така и от партньорите ви. Време за работа с документи, финанси, планове, стратегии, имоти, инфраструктури и тежки конструкции.

Качеството на дните на Козирог е земно-студено, бистро, енергията се проявява в упоритост и сериозност, цветовете са зелен, сив, кафяв, виолетов. Използвайте техните вибрации като подберете декорации на интериора, дрехите или бижутата в тези цветове.

Чувствителни са коленете, кожата и цялата костна система, особено гръбначния стълб. Избягвайте натоварването и всякакви интервенции в тези области, освен ако не са спешни. Може да се обострят костни и ставни заболявания, като артрит, ревматизъм, подагра и др. Не предприемайте големи планински преходи, катерене, силови упражнения. Направете си лека разходка сред природата. Не пропускайте да се погрижите за кожата си - подходящо е билково лечение и почистване на кожата. Например, противовъзпалително - с черен оман, арника; стягащо - с живовлек, риган, червен кантарион и градински чай.
Можете да си направите слънчево-лунна билкова вода: Накиснете избраните билки в стъклена купа и ги изнесете да постоят на слънце малко преди пълнолунието, за да уловите енергиите на зенита и пълнолунието в Козирог. Измийте лицето и тялото си с тази вода, можете да добавите и към вана - целебният ефект е изключителен. Внимание - не съхранявайте водата - използвайте я в рамките на 24 часа!

Мъдростта на елемента Земя се изразява в свещената мъдрост и знание, практичността, стабилността, основата, символите, ритуалите, търпението, материалното проявление, растежа, просперитета, преподаването и ученето, всеобхватната грижа на майката Земя, природната магия, защитата.
Активни са коренна и теменна чакра. Подходящо е за медитации, които заземяват и водят до проясняване, разбиране и осъзнаване, а също и до балансиране и израстване. Силен енергиен ефект ще имате, ако медитирате сред природата и с лице на север.
За по-добър резултат можете да използвате всякакви символи на Земята:  например минерали - оникс, яспис, зелен нефрит, аметист, опушен кварц - и всякакви други, които ви привличат според целите ви; издялани пръчки и други форми от дървета и кори, също вкаменелости, пръст, сол, глина, злато, сребро.

Можете да сложите на трапезата кореноплодни растения, всякакви сезонни плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, собственоръчно омесен. Подходящи са ритуали, които почитат майката Земя и които ни свързват с нейната практическа мъдрост. Подходящи са и ритуали и символи, които внасят свещеното в нашия живот, в нашия бит; които ни помагат да откриваме сила дори в ежедневните ни дейности, превръщайки ги в свещенодействие, така че да сме в хармония със себе си и с природата.

Можете да нарисувате символ, руна или друг знак за материален просперитет върху плоско камъче. Подръжте камъка в ръка и се концентрирайте върху вашето желание. Оставете го навън по време на пълнолунието, за да поеме силата на луната. Носете камъка със себе си - като всеки път щом го погледнете, си припомняйте желанието - до неговото сбъдване. Можете да изрисувате или издялате символи върху саксия, в която сте засадили цвете, върху глина, дърво или дори кратунка.

Чествайте своята вътрешна мъдрост! Пълнолунието е време за благодарност към нас самите, към другите, към природата и Духа.

 


Езотеричен магазин

Магическа палитра

18540_1342039948141_1145488209_31073148_263967_n.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak59839').innerHTML += ''+addy_text59839+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©