Пълнолунието настъпва на 11.05.2017 в 00:42 ч. Луната е в Скорпион. Елемент Вода. 

Магнетичност, дълбочина и потайност са ключовите думи на пълнолунието в Скорпион. Ако нещо ви привлича във външния свят, то ще трябва да е магическо предизвикателство - ни повече, ни по-малко. Ще се засилят черти като упоритост, овладяност, наблюдателност, фокусираност. Днес може да ви обладаят мистериозни идеи, които да се реализират по неведоми пътища. Само вие ще знаете какво стои в недрата на вашите планове. Ще се почувствате с особен прилив на енергия, граничеща с маниакалност за преследване на целите. Интензитета на емоциите ви обаче няма да бъде видим с просто око, но може да бъде усетен от сексуалния ви партньор. Вие няма да се боите да покажете страст, дори ако обичайно това не е силната ви страна. 


Каквито и планове да кроите, вие ще отстоявате себе си, но няма да пренебрегнете и чуждите доводи, ако те ще добавят прецизност в картината, която изследвате целенасочено и неуморно. Ще търсите зародиша на случващото се около вас и много вероятно е да го намерите. Днес може да ви се разкрият неподозирани истини - както за близките ви, така и за вас самите. Може да сте особено чувствителни към чуждото страдание и болка. Ще го откривате лесно, дълбоко под маските на социалните роли на хората около вас. Може да ви жегне стар спомен, отдавна потулена душевна рана, която внезапно да се изостри. Сега е моментът да надникнете в най-скритите сенчести кътчета на вашата същност.  Сега можете да се срещнете очи в очи с автентичното си Аз, въпреки страховете. Ще имате достъп до всички тайни оръжия на душата си, за да я излекувате. Осъзнаването ще е ваш съюзник, но не разчитайте на споделяне. Пластовете ще се разместят бурно, ще ви направят по-силни, но ще останат скрити за чуждия поглед. Оголването днес е равнозначно на уязвимост.

Пазете се от крайности и избягвайте всякакви манипулации и рискове. Не злоупотребявайте с власт. Не търсете врагове, защото лесно ще ги намерите.


Днес чувствителна е половата система, дебелото черво, пикочният канал, мехура и бъбреците. Възможни са гинекологични проблеми, проблеми с менструацията или смущения на сексуалната функция при мъжете. Поради високата влажност в този период, дръжте кръста добре затоплен, както и стъпалата. Водата по-бързо се събира в тъканите, съединителната тъкан омеква. Не е подходящо за интервенции, особено в областта на таза. Билки, които са лековити: бял равнец, лайка, хвойна, див копър, мащерка, жасмин, майорана, но и всяка друга билка, която е набрана в периода на растяща луна и пълнолуние в Скорпион.

Дните на Скорпион се характеризират като влажно-студени и понякога трудно се понасят. Цветът е червен - позитивна страна: сила, негативна: ярост, инстинктивност. Енергията има склонност да се насочва в дълбочина, но това е нож с две остриета. Може да доведе до внезапни проникновения и очистване, но също и до разтърсващи мрачни истини. Табутата днес са предизвикателство. Акцентирани теми са цикличността - началото и края на нещата.

Мъдростта на елемента Вода се проявява чрез: вътрешното познание, сънищата, емоциите, чувствата, интроспекцията, освобождаващата медитация, шаманските пътешествия, приливите и отливите, изцелението. Енергията на водата приижда и се оттегля, но никога не прелива!

Изключително подходящ период за гадаене, магически ритуали, медитация с цел навлизане в себе си, осъзнаване, очистване, лечение на чувствата и тялото. Използвайте енергията на водата, за да подсилите ефекта на вашите магически занимания. Цветове - виолетов, морскосин, червен, индиго, черно. Минерали, които имат подобно въздействие: аквамарин, аметист, разноцветни кристали, син флуорит, речни камъни, океански скали. Може да използвате сребро и живак, за да засилите интуицията си. Активни са полова чакра, коренна чакра и теменна чакра.

Примерни утвърждения за визуализация за периода: „Аз съм хладна бликаща енергия. Аз приемам. Аз обновявам." или „Аз съм фонтан от енергия, бликаща от Земята и разливаща се обратно, който всеки път ме създава отново." или „Чувствата и емоциите са кротки ручеи, водещи към широките реки на вътрешното проникновение."

Ако имате импулс да използвате мощната енергия на луната в Скорпион за собствени въпроси - можете да го направите в медитация. 

Езотеричен магазин

Магическа палитра

red-candles-wallpapers_6392_1024.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak28099').innerHTML += ''+addy_text28099+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©