Новолунието настъпва на 28 март 2017 в 5:57 ч.
Луната е в Овен. Елемент огън.
 

Спонтанно сте решили да започнете нов бизнес, нова връзка или грандиозен проект - това е естествената енергия на огнения Овен. Днес ще ви споходи вдъхновение за стартирането на „абсурдни" идеи, за мащабни градежи и всичко ще ви се струва възможно. Ще се впуснете без колебание в новите начинания, ще бъдете лидери или разпалени защитници, ще увличате околните със заразителен ентусиазъм, ще завоювате нови територии. Ако сте от хората, които имат нужда от тласък и стимул, за да се престрашат да започнат нещо - днес е вашият ден - ще имате нужното самочувствие и увереност в себе си. Овенът символизира покълването на семената и пробуждането на растенията - затова всякакви начинания заложени на новолуние в Овен ще носят заряд за устойчивост на външни влияния и добра реализация. 

Внимавайте обаче с прекаления ентусиазъм, можете лесно да влезете в противоречие с околните, да изпаднете в безсмислен спор или да се разгневите и при най-малката пречка. Търпението ви може да бъде подложено на изпитание. Може да се окаже също, че новите идеи, всъщност не са „вашите" идеи, а просто сте се увлекли по настроението на другите около вас. Ако имате колебание, изчакайте ден-два, когато луната ще навлезе в Телец и нейната земна енергия ще ви даде нужната трезва преценка за вашето участие в дадена ситуация.

Ако зодиакалният ви знак е Овен, то вие днес чествате вътрешното си новолуние - констелация, при която лунния знак съвпада със слънчевия ви рожден знак. Използвайте силата на деня като се концентрирате върху вашите най-съкровени желания - нещо, което искате да покълне и да видите плодовете му.

Чувствителни са главата, темето, очите и носът. Не ги претоварвайте, възможни са мигрени, главоболия, проблеми със синусите или конюнктивити. Всичко, което направите днес с грижа за областта на главата, е много по-благотворно отколкото в други периоди. Билки, които имат лечебно действие при главоболие, набрани в дните на Овен, са по-ефикасни. Не пропускайте да обновите вашата билкова аптечка. Подходящи са също масла и благовония: за главоболие и мигрена - босилек, лайка, лавандула, майорана, черна мента, розмарин; за очите - евкалипт, кедрово дърво, тамян, лавандула, смирна, чаено дърво; за синусите - босилек, евкалипт, лавандула, мащерка.
 
Качествата на дните на Овена са огън, топлина и сухота. Цветовете на периода са индигово-синьо, виолетово, червено, бяло. Енергията е експанзивна, нетърпелива, разпалваща се и целенасочена. Друга основна функция на огнената енергия е пречистването, лечението, трансформацията и защитата.

Активни са коренна, теменна и чакра на третото око. Можете да направите „огнени" медитации с лице на юг за стимулиране, лекуване и прочистване в областите управлявани от Овен. Запалете свещи, като изберете бял или червен цвят. Подсилете цвета с „огнени" минерали - червен халцедон, рубин, огнен опал, или злато. Визуализирайте пламък в центъра на всяка от чакрите, като го „разгаряте" бавно към периферията. В края на сеанса се заземете.
Подходящо е за работа върху личността и Аз-а, автономността, себеприемането, самоувереността, волята, лидерството, новаторските и изследователските подходи и умения, инициативността, автентичността и прямотата, също импулсивността и гнева, липсата на толерантност, упорството и ината, безрасъдните рискове и страха от обвързване.
Можете да направите ритуали, при които да засеете семена или да посадите растения, символизиращи вашите нови намерения, а също и да напишете на лист хартия, това което желаете да видите в живота си и да го изгорите в огнеупорен съд.

Мъдростта и подкрепата на елемента Огън се изразяват в: смелостта да дръзнеш, съзидателността, успеха и усъвършенстването, вярата в себе си, подтика и решителността, предаността и силата, куража, изкуствата и преобразяването, защитниците, устойчивостта в конфликти, отношенията - с другите, себе си и природата, вътрешния огън на живота и сътворяването, самопречистването, пречистването и дълбоката трансформация, силата на преминаване от едно състояние в друго - по-висше, свещените огньове, защитните ритуали.
Внимание: Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Овен, за да прекратите успешно зависимости, за да си направите защита - лична или на дома, или за лечение на тежки заболявания. Диетата в дните на Тъмна луна и новолуние в огнен знак е изключително силно пречистваща и спомага за ефективно редуциране на теглото.

Лесна умора, болка, главоболие, депресия, страх, сърцебиене, високо кръвно налягане и т.н. Обърнете внимание на тези сигнали навреме, за да предотвратите редица заболявания и усложнения. Научете повече тук.

Езотеричен магазин

Магическа палитра

tumblr_lsofhyvmru1r4peaso1_500.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak15221').innerHTML += ''+addy_text15221+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©